Onze Werkwijze

Indien u ook uw hond met ons roedel wilt laten meedoen, stuurt u mij dan een mailtje met uw contactgegevens en alvast wat gegevens van de hond(en), dan maken we eerst een afspraak om elkaar te leren kennen. 

Ik wil graag vooraf eventuele typische eigenaardigheden van uw hond weten zodat ik daardoor zo min mogelijk verrast wordt. En natuurlijk zult u mij graag even willen leren kennen, per slot van rekening vertrouwt u uw hond toch voor een deel van de tijd aan mij toe. Ook moeten we afspraken maken over wanneer en hoe laat ik uw hond ophaal, eventueel afspraken over de sleutel voor het geval er niemand thuis is om de hond mee te geven of weer terug binnen te laten.

Als we in dat gesprek besluiten om uw hond mee te laten doen, dan zal de eerste wandeling uw hond op proef aan de riem meegaan.  Pas als blijkt dat de hond zich vertrouwd voelt in de groep en niet direct wegloopt of gaat ruzie maken met andere honden mag de hond los van de riem.

U blijft als eigenaar van de hond natuurlijk zelf aansprakelijk voor uw hond. Daarom heeft u een WA verzekering afgesloten voor uw hond en draagt u ook zelf zorg voor tijdige inentingen, alsmede voor (preventieve) vlooien en teken behandeling. Uiteraard heb ik wel een tekenpen bij me en zal de honden daarop ook geregeld controleren. Daarnaast draagt u zelf zorg voor een goede vaste halsband voor uw hond, geen slipketting.

Als uw hond loops is kan zij helaas ook even niet mee, ik vertrouw op uw begrip hiervoor: een loopse teef in de groep zal teveel onrust veroorzaken.

 

Zij hebben het ook wel naar hun zin zo te zien, maar bij Atar Honden Services gaat het er iets actiever aan toe!