Referenties

Hier vindt u enkele verhalen van de baasjes van honden die met mij meegaan op de wandelingen.

        

 Joep:              

Onze hond Joep, een airedale terrier, is een lieve en (redelijk) gehoorzame hond met helaas 1 groot probleem waardoor hij niet meer los in het bos kon lopen; hij had de neiging achter hertjes en ander wild aan te jagen en dan niet meer terug te komen. Door het natuurlijke overwicht van Piet van Atar Honden Services, de vriendelijke en sturende manier waarop hij de honden begeleid, en door zijn roedel waarmee Joep dagelijks gaat wandelen en spelen in het bos, is dit probleem inmiddels volledig verdwenen. Sinds Joep met Atar meegaat, is hij een andere hond geworden; speels, veel gehoorzamer, en zich steeds richtend op zijn baasjes. We laten hem met een gerust hart over aan de goede en betrouwbare zorgen van Piet!

Luca:       

Vanaf het begin hebben wij problemen gehad om Luca onze 4-jarige Lagotto Romagnolo (Italiaanse truffelhond) bij ons te roepen. Dat was vooral 's ochtends lastig als je hem uit wilde laten, omdat hij zich verstopte onder de tafel of in de bench. Ik heb 5 cursussen gedaan en in elke cursus werd mij duidelijk dat niet ik maar Luca bepaalde of hij wel of niet luisterde. Toen ik weer ging werken heb ik geprobeerd Luca met een andere honden uitlaatservice mee te laten gaan, maar na 3 dagen proberen had ik de moed al bijna opgegeven. Hij is een jaar lang door iemand uitgelaten, maar ook met haar ging hij niet makkelijk mee. Toen zij er van de ene op de andere dag mee stopte hadden wij een groot probleem. Wij hebben contact gezocht met Atar honden services. Zodra Piet bij ons thuis kwam kon hij mij gerust stellen dat hij Luca wel mee zou krijgen en inderdaad de eerste dag dat ik ging werken kreeg ik een sms dat Luca vrolijk in de roedel mee liep. Sindsdien gaat Luca 4 keer per week met Atar honden services mee en heeft hij een aantal vervelende eigenschappen afgeleerd. Zo rent hij niet meer achter joggers en mountainbikers aan en kan een ruiter ongestoord passeren. Maar dat wij thuis nog steeds een rangorde probleem hadden werd duidelijk toen Luca onze oudste zoon terwijl hij naast de hond op de bank zat plotseling begon aan te vallen. Wij hebben toen de hulp ingeroepen van Piet, die bij ons thuis uitleg heeft gegeven over dominantie oefeningen. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan en nu luistert Luca zowel binnen als buiten als je hem roept. Wij hebben op het punt gestaan om Luca terug te brengen naar de fokker, maar dankzij Piet hopen wij nog lang van onze lagotto te genieten.  
 
Familie Broos, Zeist
 

Nemis:       

Er zijn twee mensen bij wie Nemis, onze vierjarige terrier, twee meter de lucht in springt als hij ze ziet aankomen: zijn suikeroom Toon en Piet! Bij onze vorige uitlaatservice bleef Nemis vaak op zijn matje liggen als hij werd opgehaald. Hij moest gestimuleerd worden om mee te gaan. Bij Piet is dat niet nodig, integendeel. Soms zijn we wel eens thuis als Piet komt. Nemis kijkt ons dan verbaasd aan, nadat hij Piet liefdevol de oren heeft gelikt: ‘Blijven jullie hier?’ lijkt hij te vragen. ‘Met Piet naar het bos is toch het leukste wat er is?’ En dat vindt hij nu al 1,5 jaar. Als Piet de smaak te pakken heeft – en dat komt regelmatig voor – loopt hij een (of zelfs twee) uur langer dan normaal. Bij Piet straalt het er vanaf dat hij er lol in heeft en dat voelt een hond. Namens Nemis: bedankt Piet! En wij hopen dat je nog heel lang blijft lopen!

Lidwien en Dick

Sam:           

Al een jaar of drie gaat onze Sam (labrador retriever van 4 jaar oud) zo'n 1 keer per week met Piet mee naar het bos. Het feit dat Sam helemaal wild wordt wanneer hij Piet hoort aankomen, zegt waarschijnlijk genoeg over hoe graag hij met hem meegaat.

De wandelingen zijn qua tijd ruim en nadien is Sam echt "lekker moe". Dat is fijn, want meestal werken wij op zo'n dag allemaal en is Sam dus best een poos alleen. Op deze manier gaat dit prima! We hebben gemerkt dat Piet veel zorg heeft voor de honden. Als er iets bijzonders is meldt hij dit en toont zich betrokken. Ook dat waarderen wij enorm, het geeft je het gevoel dat je je hond met een gerust hart aan hem kunt toevertrouwen.

Alline Malgo en Sam

Guapa:

Voor ons is Atar Honden Services iets unieks. Een warme persoonlijke begeleiding met veel enthousiasme, natuurlijk overwicht en een grote zorg en liefde voor de honden. Wij zijn ontzettend blij met Piet en Guapa, onze Berner Sennen is gek op hem. Als het busje van Atar voor onze deur stopt wil Guapa niet meer binnen blijven!
Annemieke Kavelaars en Cobi Heijnen, Utrecht.